Tíz év börtönre ítélték a volt élettárs új párját halálra gázoló férfit

A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosítást indítványoz a férfi ügyében, aki gépkocsival elütötte volt élettársa új párját, aki a baleset következtében életét vesztette.

A vádlott és volt élettársa közötti kapcsolat megromlása után, amelyből egy kisfiú is származott, a férfi 2017 májusában elhagyta a családot. A nő nem sokkal később új kapcsolatot kezdett, és új partnere a székesfehérvári otthonukba költözött. A vádlott nehezen viselte ezt a helyzetet, és többször zaklatta volt élettársát indulatos, trágár üzenetekkel és hívásokkal.

  1. június 1-jén, miután a vádlott hazavitte gyermeküket, a környéken autózva figyelte a lakást. Amikor a sértett megjelent és a vádlott autója felé indult, a férfi intenzíven gyorsított és elütötte őt. A sértett a szakszerű orvosi kezelés ellenére néhány nap múlva belehalt a sérüléseibe.

A Székesfehérvári Törvényszék emberölés miatt 10 év szabadságvesztésre, 6 év közúti járművezetéstől és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte a vádlottat, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítást, a vádlott és védője pedig felmentést vagy enyhítést kért fellebbezéssel.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a vádlott bűnös, és indokolt lenne hosszabb büntetés kiszabása. A fellebbviteli eljárás a Győri Ítélőtábla előtt zajlik tovább.