Thaiföld új vízumpolitikát vezet be a turizmus fellendítésére

A thaiföldi kormány bejelentette, hogy új vízumpolitikát alkalmaz a turizmus és a gazdaság támogatása érdekében, amely magában foglalja a tartózkodási idő meghosszabbítását és kedvezőbb feltételeket bizonyos csoportok számára.

A turizmus fellendítése céljából a thaiföldi kormány számos vízumintézkedést módosított, így például a turisták, posztgraduális hallgatók és távmunkások tartózkodási idejét meghosszabbítják, valamint a nyugdíjasok számára kedvezőbb vízumfeltételeket biztosítanak. Júniustól kezdődően Thaiföld 93 országból érkező utazóknak engedélyezi a 60 napos tartózkodást, ami jelentős növekedés a korábbi 57 országról. Emellett több utazónak lesz lehetősége vízumot kapni érkezéskor.

A külföldi diákok tanulmányaik befejezése után még egy évig maradhatnak az országban, míg a nyugdíjasok esetében enyhítik a biztosítási követelményeket. A turizmus kiemelt szerepet tölt be Thaiföld gazdaságában, és az új intézkedések célja a látogatók számának növelése, különösen a fő piacokról, megduplázva a beutazási vízumok tartózkodási idejét 30 napról 60 napra.

Az úgynevezett "digitális nomád" vízumok érvényességét öt évre hosszabbítják meg a jelenlegi 60 napról, minden egyes tartózkodás pedig maximum 180 napig tarthat. Az idei év első öt hónapjában Thaiföld már 14,3 millió turistát regisztrált, és célul tűzte ki, hogy az év végére rekordszámban, 40 millió külföldi látogatót fogadjon, amelyből várhatóan 3,5 milliárd baht (95,73 milliárd dollár) bevétel származik. Ez jelentős növekedés lenne a pandémia előtti utolsó "békeévhez" képest, amikor is Thaiföld közel 39,9 millió érkezőt regisztrált és 1,91 milliárd baht bevételt realizált.

Forrás: Reuters