Káosz lehet a Wizz Air járatain, sztrájkba kezdtek a repülőtéri dolgozók

Május 28-án a Wizz Air Malta olaszországi bázisain dolgozó személyzet négyórás sztrájkot hirdetett, amely jelentős fennakadásokat okozhat a légitársaság járatain.

A Wizz Air Malta olaszországi bázisairól teljesített járatokat érintő munkabeszüntetés 13 és 17 óra között kerül megrendezésre. A sztrájkot a közlekedési szakszervezet, a Fit-Cisl hirdette meg, miután a tárgyalások a légitársasággal eredménytelenül zárultak.

A dolgozók a bérek és juttatások emelését, a munkafeltételek javítását, az egészségügyi és biztonsági feltételek fejlesztését, valamint a munkaidő és szabadidő közötti egyensúly jobb kezelését követelik. Emellett a kollektív szerződés megkötését is sürgetik az egyéni munkaszerződések helyett az összes olaszországi munkavállaló számára.

A sztrájk elsősorban a római Fiumicino, a milánói Malpensa és a bergamói repülőtérről induló, illetve oda érkező járatokat fogja érinteni, ahol törlések és késések várhatók. A budapesti járatokat azonban nem érinti a munkabeszüntetés.

Az AIRportal.hu értesülései szerint a Wizz Air a sztrájk bejelentése után jelezte, hogy megtámadja annak jogszerűségét, de a légitársaság nem kívánta kommentálni sem a jogi kérdéseket, sem az alkalmazottaival folytatott belső kommunikációt.