Szilágyi Liliána Mexikóban él és dolgozik

Szilágyi Liliána, az Európa-bajnoki ezüstérmes korábbi úszónő, aki 2021 végén vádolta meg édesapját, Szilágyi Zoltánt testi, lelki és szexuális bántalmazással, jelenleg Mexikóban él és dolgozik. Az édesapja által indított peres eljárásokat, amelyek becsületsértés, illetve becsületsértés és kegyeletsértés miatt folytak, mostanra felfüggesztették, miután a rendőrség befejezte a nyomozást elévülésre hivatkozva.

Szilágyi Zoltán az egyik feljelentést lánya első nyilatkozata után tette, de ebben az ügyben már korábban megszüntető végzés született, mivel nem jelent meg a tárgyaláson. A második feljelentést egy interjú miatt indította, amelyben Liliána többek között azt állította, hogy édesapja tettleg bántalmazta Gyarmati Dezső vízilabda legendát, és hogy gyerekként őt magát is molesztálta az apai nagyanyja. Azonban az édesapa a legutóbbi, április 30-i tárgyaláson ejtette a vádat, így az eljárás megszűnt.

Liliána ügyvédje, dr. Keviczki István szerint Szilágyi Zoltán nem azért állt el a vádtól, mert elfogadná lánya állításainak valóságtartalmát, hanem más okból. Mivel Liliána Mexikóban tartózkodik, valószínűleg nem fog további jogi lépéseket tenni.

A visszavonult sportolónő Mexikóban találta meg boldogságát, és jelenleg ott él és dolgozik. Bár pontos foglalkozását nem közölte, közel álló ismerősei szerint szállodai takarítóként is dolgozik, ami valószínűleg szükséges a megélhetéséhez. Instagram-oldalán jógaoktatóként és szabadúszó modellként is megjelenik, és több modellkedésre utaló képet is megosztott. Észrevehető, hogy a közösségi médiában megosztott fotókon már nem látható a vőlegénye, Zsombor, de ez nem feltétlenül jelenti kapcsolatuk végét. Az a hír járja, hogy Szilágyi nélküle indult útnak, ha ez igaz, akkor jelen pillanatban távkapcsolatban élhetnek.

Szilágyi Liliána 2021 decemberében az "Elviszlek magammal" című műsorban beszélt először azokról a testi és lelki borzalmakról, amelyek őt, édesanyját és húgát érték a korábbi olimpikon úszó édesapja részéről. Később több interjúban és saját közösségi felületein is beszélt a bántalmazás hatásairól, hogy saját tragikus sorsán keresztül segíteni tudjon azoknak, akik hasonló helyzetben vannak.

Apja ezt követően rágalmazás miatt feljelentette a lányát, azonban a bíróság Szilágyi Zoltán ellen is feljelentést tett. Tavaly decemberben a rendőrség lezárta a nyomozást, mivel a Liliána által elmondott cselekmények elévültek. Februárban pedig a bíróság lezárta a Szilágyi Liliána elleni becsületsértési pert.

Ha Önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.