Stumpf István: Fontos dolgok történnek nálunk

Bár kicsi ország vagyunk Európa közepén, fontos dolgok történnek nálunk – jelentette ki egy interjúban a miniszterelnök Stratégiai Tanácsadó Testületének tagja, Stumpf István, aki bízik abban, hogy Amerikában idén győz a konzervatív forradalom.

Stumpf István, aki egykori alkotmánybíró és jelenleg Orbán Viktor miniszterelnök Stratégiai Tanácsadó Testületének tagja, a Mandinernek adott interjúban beszélt arról, hogy a Szovjetunió összeomlását követően Amerika példátlan erőfölénybe került, és megkezdte az egypólusú világrend kiépítését. Ebben a folyamatban Amerika az irányítóközpont szerepét töltötte be, miközben a gyártást és a vállalati folyamatokat távoli országokba szervezte ki.

Stumpf kiemelte, hogy a politika alakításában egyre jelentősebb szerephez jutottak a transznacionálissá váló nem kormányzati szervezetek (NGO-k). Ezzel párhuzamosan a lokális állami szerveződések gazdasági-politikai lebontása mellett megjelent a történelmi identitás és a család lebontása is, amit a progresszivizmus vagy más néven woke ideológia képvisel.

A konzervatív-szuverenista oldal szembesült azzal a kihívással, hogy a választási győzelem nem elegendő, a kormányzás feltételrendszerét is meg kell teremtenie. Stumpf szerint a konzervatív forradalom és a republikánus kritika elsősorban az adminisztratív állam és a mélyállam ellen irányul.

Stumpf István a Biden-elnökség alatt elszabadult folyamatokra is kitért, mint például a tagadás kultúrája, a kritikai fajelmélet, a tömeges illegális migráció, a woke-ság különböző formái, valamint az egyetemi kampuszokon a szólásszabadság korlátozása. Az elnök korlátozott cselekvőképességét is aggasztónak találja.

A politikus szerint Trump jelenleg kicsit vezet a közvélemény-kutatásokban Biden-nel szemben, és megjegyezte, hogy ez Amerika legdrágább választási kampánya lehet, mivel Biden a médiajelenlésre körülbelül tízszer annyit költ, mint Trump. Stumpf meglepőnek tartja, hogy a transznacionális erők – Hollywoodtól a médián át a Wall Streetig – Biden mögött állnak, és kritikusan szemléli, hogy az igazságszolgáltatást Trump ellen fordították.

Stumpf István reményét fejezte ki, hogy a konzervatív forradalom győzedelmeskedik, és az amerikai–magyar kapcsolatokban az együttműködés kerül előtérbe. Az interjúban hangsúlyozta, hogy Magyarország sikeresen képviseli a szuverenista gondolatot, a család fontosságát és a nemzeti identitást, valamint részt vesz a konzervatív-szuverenista közösség nemzetközi együttműködésében.