Ma végre megnyit az első magyarországi Primark az Aréna Mallban

A kedvező árú, de minőségi ruházatot kínáló Primark üzletlánc első magyarországi boltja ma nyitja meg kapuit az Aréna Mall bevásárlóközpontban, ahol a vásárlókat nevetségesen alacsony árak és széles termékválaszték várja.

A Primark, amely jelenleg több mint 440 üzlettel rendelkezik világszerte, most bővíti közép-kelet-európai jelenlétét Magyarországgal, ahol egy 8 millió eurós beruházás eredményeként 180 új munkahely jött létre. A dublini székhelyű vállalat célja, hogy 2026-ra 530 üzlettel büszkélkedhessen.

Az Aréna Mall első emeletén elhelyezkedő 3100 négyzetméteres üzlet május 28-án délelőtt 10 órától várja a vásárlókat. A vásárlókat egy "trend room" fogadja, és 22 tágas próbafülke áll a családok rendelkezésére.

A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap a Primarknál, amit a 2021-ben elindított Primark Cares stratégia is alátámaszt. A vállalat három fő célkitűzése között szerepel a megfizethető, tartós ruhák előállítása újrahasznosított anyagokból, a széndioxid-kibocsátás 50 százalékos csökkentése 2030-ra, valamint a munkavállalók tisztes megélhetésének biztosítása és a nők esélyegyenlőségének előmozdítása.

A Primark termékeinek jelenleg 55 százaléka újrahasznosított anyagból vagy fenntartható forrásból származik, és a cél, hogy ez az arány 2030-ra elérje a 100 százalékot.

A boltban megtalálhatók a licenszelt termékek is, mint például a Stitch, Netflixes, Pókemberes és Hello Kitty-s árucikkek, valamint a zenekarok nevével ellátott pólók. A kozmetikai termékek állatkísérletek nélkül készülnek, és a Leaping Bunny Program minősítését is megkapták.

A gyermek részlegen a legkisebbek számára is kínálnak ruhákat, és több mint 100 termékcsoport árát csökkentették, így például 700 forintért is lehet rövidnadrágot vásárolni. A legdrágább termék egy bőrönd, amely 22 ezer forintba kerül.

A Primarknál minden termék ára kerek összegre végződik, és bár Magyarországon még nem érhető el webshop, a termékek és áraik a vállalat weboldalán megtekinthetők. Az értékesítési igazgató szerint a magyar üzletben ugyanaz a minőség és ár érhető el, mint a nyugati üzletekben.