Nicki Minaj felháborodást keltett a britek körében Diana hercegnére tett utalásával

Nicki Minaj énekesnőt a birminghami koncertjén tett megjegyzései miatt bírálták, amelyek során Diana hercegnét drága barátnőjeként említette, noha valószínűleg sosem találkoztak.

Nicki Minaj mozgalmas hétvégét zárt, miután szombaton drogszállítás gyanújával őrizetbe vették az amszterdami reptéren, majd vasárnap a birminghami koncertjén olyan megjegyzést tett, amely felháborodást váltott ki a brit rajongók körében. A fellépés során Minaj Diana hercegnéről úgy beszélt, mintha személyesen ismerték volna egymást, "kedves barátnőjeként" emlegetve őt.

A koncerten egy rajongó Wales-ből való származását kiabálta be, erre Minaj brit akcentusra váltott és a walesi hercegnéről beszélt, mint egy kedves barátnőről, aki már nem él. Ezt követően egy perc néma csendet kért, de a közönség csak rövid ideig maradt csendben, és az énekesnő ezután folytatta a koncertet.

A New York Post és más források szerint a közösségi médiában többen kritizálták Minajt a véletlenszerű és illetlen tisztelgésért. Az énekesnőt azért bírálták, mert 14 éves korában New Yorkban élt, amikor Diana hercegné 1997-ben autóbalesetben elhunyt, tehát valószínűleg sosem találkozhattak. Egyesek azt is kifogásolták, hogy Minaj nem várta ki a kért egy perc néma csendet, másokat pedig a hamis brit akcentusa zavart, amely nem hasonlított a valódi walesi kiejtéshez.

Nicki Minajnak egyébként van egy "Princess Diana" című dala 2023-ból, amelyet Ice Spice-szal közösen készített, valamint egyik albuma a "Queen" vagyis királynő elnevezést kapta, amit szintén a Walesi hercegné ihletett.