Mt. Gox kriptotőzsde: Bitcoinokat szór a piacra

Az Arkham Intelligence adatai szerint a 2014-ben csődbe ment Mt. Gox kriptotőzsde ma hajnalban 42 830 bitcoint utalt ki, a tranzakciók értéke körülbelül 2,9 milliárd dollár volt, ami meglepetést okozott a kriptopiaci szereplőknek és kisebb esést eredményezett a bitcoin árfolyamában.

A Mt. Gox, amely 2014-ben összeomlott és megszűnt, kedden hongkongi idő szerint 11:00 órakor több tranzakcióban ismeretlen címekre utalta a kriptovalutákat, ez öt év óta az első alkalom volt, hogy a tőzsde kriptoeszközöket mozgatott a tárcáiból. Az Mt. Gox még mindig jelentős mennyiségű, körülbelül 9,42 milliárd dollár értékű bitcoint tart az Arkham által követett tárcákban, és a friss adatok szerint további eladások is történtek, a Cointelegraph már 7,3 milliárd dollár értékű bitcoin eladásáról számolt be.

A befektetők reakciója nem maradt el, jelenleg a bitcoin árfolyama 2,2 százalékos mínuszban van.

A tokiói székhelyű Mt. Gox 2010-ben indult és gyorsan a világ legnagyobb forgalmú bitcoin-tőzsdéjévé vált, 2013-ra a világ összes bitcoin-kereskedésének 70%-át bonyolították. Azonban 2014 elején a kereskedés felfüggesztésével minden kifizetés leállt, az oldal hamarosan leállt, és a cég csődvédelemhez folyamodott, miután több mint 800 000 bitcoint veszített el.