Békéscsabai mozdonyvezetőt ütött el egy tolató vonat

Békéscsabán egy tolató mozdony elgázolt egy mozdonyvezetőt, aki a szolgálati átjáróban próbált átkelni a síneken. A baleset kedden délelőtt történt a város vasútállomásán.

A balesetet szemtanúk látták, akik az RTL Híradónak elmondták, hogy a 25 éves mozdonyvezető valószínűleg zenét hallgatott, ezért nem vette észre időben a közeledő vonatot. A férfi kollégái próbálták figyelmeztetni kiabálva, de a figyelmeztetéseket ő nem hallotta.

Váczi Viktor, a MÁV sajtóügyeletese szerint az állomási tolatómozdony ütötte el a mozdonyvezetőt, aki éppen átkelt a síneken. A Híradó információi szerint a mozdonyvezető csak az utolsó pillanatban ismerte fel a veszélyt, és megpróbált elugrani, de már nem tudott elkerülni a balesetet. A lábát a mozdony alá szorította, amit a mentők és a tűzoltók közös erővel szabadítottak ki.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása alapján a férfit súlyos, roncsolt alsóvégtagi sérülésekkel látták el, majd kórházba szállították. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, de végül nem volt rá szükség. A baleset körülményeit jelenleg a rendőrség vizsgálja.