Meztelenül rohant végig egy repülőgépen egy férfi, letartóztatták

A Virgin Australia légitársaság egyik járata, amely Perthből Melbourne-be tartott, kénytelen volt visszafordulni, miután egy férfi utas meztelenül rohant végig az utastéren és megtámadta a személyzet egyik tagját. Az incidens hétfő este történt, a férfit a rendőrség letartóztatta.

A járat, amely normális esetben körülbelül három és fél órás utazást jelent, egy "rendbontó utas" miatt tért vissza a kiindulópontjára. A Virgin szóvivője kedden megerősítette, hogy az illetőt a rendőrség leszállította a gépről.

Az eset egyik szemtanúja, Sterling szerint a férfi "hirtelen futni kezdett a folyosón, ruha nélkül, és a gép eleje felé rohant". Az utas hozzátette, hogy ez körülbelül egy órával a felszállás után történt, és a férfi leütött egy légiutas-kísérőt, majd "sok kiabálás és sikoltozás" hallatszott a pilótafülke közelében.

Egy másik utas beszámolója szerint a férfi "hirtelen megőrült, fel-alá rohangált a folyosón, és a pilótafülke ajtaját csapkodta". A helyzetet végül két légimarsall hozta ellenőrzés alá, akik lefogták és megbilincselték az illetőt, amíg a gép le nem szállt.

A rendőrség által letartóztatott férfit egy helyi kórházba szállították kivizsgálásra. A bírósági eljárásra várhatóan júniusban kerül sor Perth-ben, a vádakról még nem született végleges döntés.