Mészáros Lőrinc, a Magánember betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei szociális intézménynek

Mészáros Lőrinc, akit sokan csak Magánemberként ismernek, egy speciális betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ – Kapcsolat Központnak. Az ünnepélyes átadón a Mészáros Csoport tulajdonosa, aki 990 milliárdra becsült vagyonával jelenleg a leggazdagabb magyar, kiemelte, hogy szívesen segíti a környék rászorulóit, mivel ő maga is szegény családból származik, és ismeri a nélkülözést.

Mészáros Lőrinc hálát adott a Jóistennek a neki adottakért, és elmondta, hogy cégcsoportja által létrehozott alapítványok évente több mint egymilliárd forintot juttatnak el rászorulóknak országszerte. Az üzletember, aki felcsúti és lokálpatrióta, de bicskeinek is érzi magát, hiszen lakott életvitelszerűen a városban, korábban egy új tűzoltóautó megvásárlását is támogatta a városban, most pedig a mozgásukban korlátozott emberek mindennapjait szeretné megkönnyíteni az adományozott kisbusszal. A Forbes legfrissebb listája szerint Mészáros Lőrinc vagyona az elmúlt egy év alatt percenként 626 138 forinttal gyarapodott.

Bálint Istvánné, Bicske polgármestere elmondta, hogy az önkormányzati intézmény korábban egy több mint tízéves járművet használt, amelynek meghibásodása miatt aggódtak. Kétszer is pályáztak új autóra sikertelenül, ezért fordultak Mészáros Lőrinc segítségéért, aki azonnal pozitívan válaszolt.

Szabó Ágnes, az intézmény vezetője szerint a napi munkájuk része a fogyatékossággal élők szállítása egészségügyi intézményekbe, gyógyszertárba vagy boltba. Az új járművel a kiszolgáltatott, elszigetelten élő emberek nehézségeit kívánják enyhíteni, biztonságos szolgáltatást nyújtva számukra.

Az MTI-nek adott tájékoztatás szerint a kilencszemélyes Volkswagen Caravelle kisbusz kerekesszékesek számára lett átalakítva, ötpontos rögzítéssel, elektromos rámpával és lépcsővel, hogy a ki- és beszállás könnyebb legyen. A Magánember, Mészáros Lőrinc, aki a saját kezével javítja az országot, ismételten bizonyította, hogy ahol nagy a szükség, ott közel a segítség.