Belépődíjas lesz a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídja

Június 4-én ünnepélyes keretek között adják át a Nemzeti Összetartozás Hídját Sátoraljaújhelyen, amely a világ egyik leghosszabb kötélhídjának számít. A híd június 6-tól lesz látogatható, a belépőjegy ára ötezer forint lesz.

A Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én kerül sor a 700 méter hosszú Nemzeti Összetartozás Hídja átadására. Az ünnepségen csak a meghívott vendégek próbálhatják ki a létesítményt. A következő napon, június 5-én a sátoraljaújhelyi és a sárospataki lakosok számára ingyenesen lesz látogatható a híd, amennyiben lakcímkártyájukat felmutatják – tájékoztatott a Zemplén Kalandpark a Facebook-oldalán.

A világrekorder magyar hidat június 6-tól bárki kipróbálhatja, a belépőjegyért cserébe ötezer forintot kell fizetni. A helyi lakosok a későbbiekben 20 százalékos kedvezményt kapnak a jegyárakból, amit hivatalos dokumentummal kell igazolniuk.

A hídon egyszerre legfeljebb 300 fő tartózkodhat, időkorlát nélkül. A belépőket mindkét oldalon számlálók rögzítik, és ha a látogatók kilépnek, csak új belépőjegy megvásárlásával térhetnek vissza.

A világ egyik leghosszabb kötélhídját építették fel Sátoraljaújhelyen

A 700 méter hosszú gyalogos híd Szárhegyet és a Várhegyet köti össze, és a tokaj-hegyaljai fejlesztések részeként jött létre. A projekt költségvetését 2017-ben 2,5 milliárd forintra becsülték, de a végleges összeg még nem ismert. Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere szerint a híd évente akár egymillió pluszlátogatót vonzhat, ami révén 100 új munkahely jöhet létre.