Magyarország első Primark üzlete megnyitotta kapuit

Május 28-án, kedden hatalmas tömeg gyűlt össze Magyarország első Primark üzletének nyitásánál, ahol már a hivatalos nyitás előtt órákkal sorakoztak az emberek.

A nemzetközi divatáruházlánc, a Primark május 28-án nyitotta meg első magyarországi üzletét a budapesti Arena Mall bevásárlóközpontban. Az üzlet 3100 négyzetméteren terül el, és a női, férfi, valamint gyermekruházati termékek mellett szépségápolási termékeket, kiegészítőket és lakberendezési cikkeket is kínál vásárlóinak. Az első vásárlókat 10 óra előtt pár perccel engedték be, de már jóval a nyitás előtt óriási tömeg gyűlt össze az üzlet előtt. Egyesek már két órával a nyitás előtt érkeztek, hogy elsőként szerezhessek meg a kedvelt árucikkeket.

A Primark kelet-közép-európai vezetője, Maciej Podwojski a hétfői sajtóbemutatón elmondta, hogy a budapesti üzletre 8 millió eurót, azaz körülbelül 3 milliárd forintot fordítottak. A Primark 1969-ben indult Írországban, és mára több mint 440 üzlettel rendelkezik világszerte 17 országban. A vállalat jelenleg mintegy 80 ezer dolgozót foglalkoztat, és terveik szerint 2026 végére további növekedésre számítanak, 530-ra emelve boltjaik számát.