Európai fiatalok jövőképe: Magyarországon az oktatás a legnagyobb aggodalom

A 16 és 29 év közötti fiatalok Európa-szerte eltérően látják a jövőt, de Magyarországon különösen az oktatás miatt aggódnak. Az európai politikusok minden tagállamban igyekeznek megnyerni a fiatalok szavazatait, amelyek jelentős befolyással bírhatnak az európai választások kimenetelére.

Az Arte által készített felmérés szerint a fiatalok számára több fontos téma is van, többek között a háború, az egészségügy, az oktatás és a környezetvédelem. Magyarországon a fiatalok körében az oktatás kiemelkedően fontos kérdésnek számít.

Az Arte heti hírműsora, amelyet a francia–német Arte műsorszolgáltató állít elő, nyolc nyelven érhető el. Ezt a médiapartnerséget az El País, a Gazeta Wyborcza, az Internazionale, a Kathimerini, a Le Soir és a Telex hozta létre az Arte-val együttműködve, és az „Európai médiaplatformok” előkészítő intézkedés keretében nyújtott uniós támogatás tette lehetővé.

: Arte: Európában sehol máshol nem aggódnak úgy a fiatalok az oktatásért, mint Magyarországon : Arte: Young Hungarians see education as most pressing issue, EU-wide survey shows