Magyar Péter közleménye a tatabányai eseményekről

Magyar Péter közleményt adott ki a tatabányai Turul Kávézóban történtekkel kapcsolatban, amelyben az üzemeltető állításait cáfolja.

Magyar Péter országjárása során péntek este Tatabányán járt, ahol beszédet tartott. A Blikk információi szerint a politikus szimpatizánsait nem engedték be a főtéren található Turul Kávézóba, ami után a helyszínen incidens történt. Boczonádi János, a kávézó üzemeltetője a kemma.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a Magyar Péter támogatói megrongálták a vendéglátóhelyet.

Boczonádi szerint a szimpatizánsok már a kampányrendezvény előtt megjelentek, és helyet szerettek volna foglalni a teraszon, de az asztalok már mind foglaltak voltak. Az üzemeltető beszámolója szerint a támogatók hevesen reagáltak, és indulatosan távoztak a helyszínről. A Gulyáságyú Média élőben közvetítette, ahogy Magyar hívei körbevették a vendéglátóhelyet, de a felvételeken nem látszik, hogy erőszakosan léptek volna fel.

Magyar Péter közleményében válaszolt az üzemeltető vádjaira. Kijelentette, hogy Boczonádi összevissza hazudozik, és azzal vádolta meg őket, hogy propagandát folytatnak és „lincshangulatot” teremtenek. Magyar Péter szerint az üzemeltető több nemzeti dohányboltban és 14 uniós pályázatban is érdekelt, és azt állítja, hogy az üzemeltető akkor is hazudik, amikor kérdeznek. Ezt a vádat azonban Boczonádi János tagadta, és azt állította, hogy nem kötődik bármelyik politikai oldalhoz.

A kormányközeli médiumok a hétvégén arról számoltak be, hogy a feldühödött tömeg rongálta meg az éttermet és repesztette be az egyik üvegfalat. Az üzemeltető kedden megmutatta az RTL Híradó stábjának az üvegfelületet, amelyen valóban láthatóak voltak repedések, de finomabban fogalmazott: „Lehet, hogy csak nekidőltek, nem tudom. Azt sem tudom, mi kell egy ilyen ablaknak, hogy végigszaladjon egy repedés” – mondta.

Magyar a csatornának arról beszélt, hogy amit a történtekről a kormányközeli médiumok terjesztenek, az a rogáni propaganda része, és felvetette, hogy az étterem üzemeltetőjének trafikjai is vannak és uniós pályázatokban is érdekelt.

Boczonádi János a Híradónak elmondta, hogy a Tisza Párt alelnökének beszéde váltotta ki a szimpatizánsok reakcióját, és hogy a helyszínen készült felvétel tanúsága szerint Magyar az országjárását kísérő teherautó platójáról azt mondta: „Szeretnék szólni a Turul kávéházban, hogy érkezünk, a gyűlés után ugyanis kidobták onnan az aktivistáinkat”. Az üzemeltető szerint a szimpatizánsok az oldalsó konyhaajtót tenyérrel ütötték, és a helyszínen lévő lányok meg benn sírtak. Azonban hozzátette, hogy Magyar és környezete viszonylag csöndes és nyugodtan jönnek, jókedvűen, de a tömeg másik vége, ami közelebb volt az étteremhez, nem volt ilyen csendes és nyugodt.