Kim Gordon szólókoncertje Budapesten

Október 26-án a budapesti Magyar Zene Házában fog szólókoncertet adni Kim Gordon a The Collective Tour keretében. A Sonic Youth egykori tagja, Kim Gordon a zenei élet meghatározó alakjaként folytatja pályafutását, és a közelmúltban megjelent második szólóalbumával, a The Collective című lemezzel keltett nagy visszhangot a kritikusok és a rajongók körében egyaránt.

Gordon a 80-as évek elején alapította meg az alternatív rockzene egyik legfontosabb együttesét, a Sonic Youthot, és azóta is az élvonalban maradt, legyen szó szólómunkásságáról, egyéb zenekari projektjeiről, életrajzi könyvéről, filmes vagy képzőművészeti munkáiról. A Sonic Youth feloszlása után is aktív maradt, és a The Collective albummal azok közé a művészek közé lépett, akik 70 éves koruk felett is úttörőnek számítanak.

A Telex kritikájában kiemelték, hogy a The Collective albumon nincs megnyugvás, Gordon célja egy olyan lemez megalkotása volt, amely kirángatja a hallgatót a kényelmes eszképizmusból. Az albumot a hétköznapokat uraló paranoia zenébe foglalásaként jellemezték, ami alaposan próbára teszi a hallgatóját. Kim Gordon a Sonic Youth révén már régóta legendának számít, de a The Collective lemezzel bebizonyította, hogy 70 felett is képes újat alkotni.

Az örökifjú riot grrrl és noise ikon új lemezén ötvözi a trip-hop-ot az avant-garde elektronikával, indusztriális és dub hatásokkal, önreflektív szövegeiben szorongásról, szerepelvárásokról, törékeny maszkulinitásról, a kapitalizmus zsákutcájáról és az illúziók elvesztéséről mesél. A koncertre a jegyértékesítés május 30-án 11 órától indul a Magyar Zene Háza oldalán.