Ingyen cseresznye eltűnt Délegyházán

A Pest megyei Délegyházán eddig sikeresen működött a jószívűségből adódó ingyen termékfelajánlás, de most valaki a teljes láda cseresznyét magával vitte. A helyi közösség tagjai korábban már több alkalommal is helyeztek ki termékeket az utcára, hogy a rászorulók közül mindenki vihessen haza egy adagot. Azonban a legutóbbi felajánlás nem várt fordulatot vett, amikor is a cseresznyét tartalmazó ládát valaki egészében elvitte.

A hasonló kezdeményezések országszerte pozitív fogadtatásra találtak, például Hódmezővásárhelyen szőlőt, Érden almát, Kéthelyen pedig ruhákat osztottak szét a lakosok között. Délegyházán a nagylelkű felajánlásokat egy Facebook-oldalon keresztül szokták megosztani, ahol ezúttal is jelent meg a cseresznyés poszt. A felajánló csupán annyit kért, hogy a járókelők másoknak is hagyjanak a gyümölcsből, de sajnos ez nem történt meg.

A felajánlás így hangzott: "Cseresznye ingyen elvihető! Arra kérek mindenkit, másnak is hagyjon! Köszönjük!" Néhány órával később azonban már a felajánló is megjegyezte, hogy gyorsan elfogyott a gyümölcs, és sajnálattal vette tudomásul, hogy valaki a ládával és a táblával együtt vitte el az egészet.

A helyi lakos, aki a cseresznyét felajánlotta, a történtek után nyilatkozott a sajtónak. Megdöbbenését fejezte ki az esemény kapcsán, mivel korábban nem tapasztalt hasonló mentalitást a környéken.