Johnny Wactor tragikus halála

Johnny Wactor, a General Hospital című amerikai drámasorozat egykori színésze rablógyilkosság áldozata lett Los Angeles belvárosában, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy három férfi ellopja az autójának katalizátorát.

A 37 éves világsztár halálát édesanyja erősítette meg, aki elmondta, hogy fia munkából távozott szombaton kora reggel, amikor az eset történt. Wactor egy munkatársával sétált, amikor észrevette, hogy három férfi az autójának katalizátorát próbálja ellopni, és közbe akart avatkozni. A gyanúsítottak azonban rálőttek, és a helyszínről elmenekültek a színész járművével. Wactort súlyosan megsebesülten szállították kórházba, ahol később elhunyt.

Grant Wactor, a színész testvére a People magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy Johnny egy női munkatársát akarta az autójához kísérni, amikor észrevette az autója körüli gyanús tevékenységet. A színész nem szállt szembe a tolvajokkal, csupán megpróbálta a helyzetet békésen kezelni, de a tolvajok fegyvert rántottak.

Grant Wactor szerint a tolvajok valószínűleg nem számítottak arra, hogy valaki közbelép, és megijedhettek. "Nincs veszélyesebb, mint egy gyáva ember fegyverrel a kezében" – fogalmazott. A család reménykedik, hogy a gyanúsítottakat minél előbb elfogják és bíróság elé állítják.

Johnny Wactor már általános iskolában elkezdett színészkedni, és a főiskola elvégzése után, körülbelül 2007-ben költözött Los Angelesbe, hogy színészi álmait megvalósítsa. Grant szerint testvére jó ember volt, aki sokakat megérintett, és hitt az alapértékeiben. "Mindig is nagyon önmotivált, öncélú, nagyon keményen dolgozó ember volt. Mindig többet akart tenni, jobban akart teljesíteni. Szerette megnevettetni az embereket, mosolyra fakasztani őket. Minden rajongóját szerette volna boldoggá tenni" – emlékezett vissza.