1988-ban így nyílt meg az első McDonald’s Magyarországon, és most a Primark is megérkezett

Emlékeznek még? 1988. április 29-én a McDonald's berobbant Magyarországra, és az első éttermet a budapesti Régiposta utcában nyitották meg. Ma hasonló őrületet tapasztalhatunk a Primark budapesti debütálása kapcsán az Aréna Mall-ban.

1988-ban a McDonald's volt az első külföldi érdekeltségű, amerikai típusú gyorsétterem lánc, amely megnyitotta kapuit Magyarországon. Az akkori újdonság óriási sikert aratott, hiszen a magyarok először kóstolhattak bele az amerikai gyorséttermi kultúrába. Az étteremben mindössze 5 féle termék közül lehetett választani, köztük a ma is népszerű Big Mac szendviccsel, amely 43 Ft-os árával a legdrágább termék volt a kínálatban.

A mai napig ritkán látunk hasonló tömeges lelkesedést külföldi üzletek megnyitásakor Magyarországon, de a Primark május 28-án történő megnyitása kapcsán ismét hasonló jelenségre számíthatunk. Az Aréna Mall első emeletén megrendezésre kerülő esemény várhatóan sokakat vonz majd, akik kíváncsiak az ikonikus divatáruház kínálatára és kedvező áraira. A teljes beruházásra 8 millió eurót (mintegy 3 milliárd forintot) fordítottak, és a 3100 négyzetméteres üzlet megnyitásával 180 új munkahely jött létre. A Forbes videójából kiderült, hogy óriási tömeg gyűlt össze a megnyitás napján az Arena Mall bevásárlóközpontban, amelynek közepéig, az éttermekig állt a sor. Sokan már reggel 8 körül megérkeztek, de 9-kor még a bejárat közvetlen közelébe lehetett jutni.

Az ír divatáruházlánc Magyarországra jövetelét régóta várták már a vásárlók, és úrrá is lett rajtuk bizonyos fokú csalódottság tavaly, amikor a találgatások hatására a cég kiadott egy közleményt, amiben jelezte, hogy 2024-nél előbb biztosan nem nyit üzletet Budapesten. Azonban a várakozásokat felülmúlva, a Primark május 28-án délelőtt 10 órakor már fogadta az első vásárlókat.

Azonban a Primark megnyitásával kapcsolatos izgalom árnyékában felmerült egy figyelmeztetés is. Szöllősi Gábor, IT-biztonsági szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a csalók máris visszaélnek a Primark nevével. A Primark Magyarországon egyelőre nem kínál webshopos szállítást, és bár a hivatalos oldalon lehet böngészni, egy hamis weboldal is megjelent, amely a https://primark-magyarorszag.com/ domaint használja. Szöllősi arra figyelmeztet, hogy ez az oldal nem hivatalos, és a Chrome böngésző sem jelzi, hogy az oldal nem megbízható, ezért óvatosságra int mindenkit. A hivatalos oldal a primark.com/hu-hu címen érhető el, és fontos tudni, hogy a Primarknak egyelőre még nincs webáruháza, csak a kínálatot lehet böngészni a neten.