Herendi Gábor bemutatja: Futni mentem

Megjelent Herendi Gábor új filmjének, a Futni mentemnek az első előzetese, amely egy rendhagyó családi kihívásról szól: egy anyuka és lányai váltóban futják le a városi maratont, miközben az elhunyt férj hamvait is magukkal viszik.

Az előzetesből kiderül, hogy a család egy bakancslistát igyekszik teljesíteni, amikor a családfő, akit Csuja Imre alakít, váratlanul meghal. Az anyuka, Vera (Udvaros Dorottya), ráveszi a lányait, hogy teljesítsék az utolsó kihívást, és fussák le a maratont, annak ellenére, hogy egyikük sem készült fel erre fizikailag. A közös felkészülés során humoros és megható helyzetek sora bontakozik ki. A lányok, Emma (Trill Beatrix), Dorina (Tenki Réka) és Kata (Lovas Rozi) különböző élethelyzetekkel küzdenek, miközben próbálnak megfelelni az anyjuk elvárásainak. Emma a munkában és magánéletben sem találja a helyét, Dorina a karrierjére koncentrál, Kata pedig arra vágyik, hogy párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét. A futáshoz Vera egy edzőt (Ember Márk) kér fel, akivel korábban Emmának volt már egy kutyás kalandja. Dorina a szomszéd kislánnyal kerül barátságba, akit egyedül nevel a rendőrezredes Tamás (Csányi Sándor).

A film további szereplői között találjuk Schmied Zoltánt, valamint Gálffi Lászlót, Hevér Gábort, Trokán Pétert és Góg Anikót, triatlon olimpikont, személyi edzőt is. A produkciót Kárpáti György és Berta Balázs vezette, a forgatókönyvet Divinyi Réka és Miklya Anna írta, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc, a film médiapartnere az RTL. A Futni mentem függetlenfilmként készül a Vertigo Média gyártásában.

Herendi Gábor, a Valami Amerika és a Kincsem rendezője, Magyarország egyik legnézettebb rendezője, korábbi hét filmjét összesen közel 2,5 millióan látták a mozikban. A Futni mentem című film állami támogatás nélkül készült, és a tervek szerint 2024. november 28-án kerül a mozikba. A rendszerváltás utáni filmkészítés tíz legnézettebb mozijából négyet Herendi rendezett, és egyedülálló módon valamennyi filmjét legalább 100 ezer néző látta a mozikban. Csányi Sándor tizenegy év szünet után látható ismét mozivásznon.

A filmnek most elkészült az első előzetese, ami itt tekinthető meg:

A Futni mentem november 28-tól látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.