Kontár villanyszerelő okozott halálos balesetet Nógrádban

Nógrád megyében egy 48 éves villanyszerelői végzettséggel nem rendelkező férfi szakszerűtlen munkája következtében egy 44 éves nő halálos áramütést szenvedett. A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a kontár villanyszerelő a megbízója halálát okozta, miután elvállalta egy családi ház villanyszerelési munkálatait, annak ellenére, hogy nem rendelkezett a szükséges szakirányú végzettséggel.

A vádlottat 2022 januárjában kérte meg egy ismerőse, hogy javítsa meg otthonának villamoshálózatát. A férfi a fürdőszobában található villanybojleren végzett szabálytalan javításokat és bővítéseket, és amikor a sértett jelezte, hogy „csíp a víz”, a vádlott kiiktatta a bojler földelését. Az elvégzett munkák után nem végezte el az elektromos hálózat ellenőrzését.

Néhány nappal később a hibásan javított elektromos rendszer miatt feszültség jelent meg a fém vízhálózatban, ami a fürdőszobai szanitereken is érezhetővé vált. Ennek következtében a nő tisztálkodás közben halálos áramütést szenvedett.

A büntetlen előéletű férfi beismerte tettét és megbánta azt. A Balassagyarmati Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság fogházbüntetésre ítélje, a büntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel, tiltsa el a foglalkozás gyakorlásától, és kötelezze a nagyságrendileg milliós bűnügyi költség megfizetésére. Az ügyben a Balassagyarmati Járási Bíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.