Győri gyorshajtás: 148 km/h a városban

Győr utcáin egy sofőr a megengedett sebesség több mint háromszorosával száguldott, amiért súlyos büntetést kapott.

Május 25-én Győrben, a Mártírok útján egy autós a megengedett 50 kilométer/órás sebesség helyett 148 kilométer/órával hajtott, amit a rendőrség traffipaxa rögzített az esti órákban. A szabályszegő vezetőt 390 ezer forintos bírsággal sújtották, és 8 büntetőpontot is kapott a sebességhatár jelentős túllépése miatt.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelte, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik fő okozója, és a megengedett sebesség túllépésekor jelentősen megnő a fékút, ami elveszi a jármű feletti uralmat a vezetőtől.

A rendőrség rendszeresen végez sebesség-ellenőrzéseket a megye frekventált helyein és azokon a településeken, ahol nagy az átmenő forgalom, hogy ezzel is biztosítsák a lakosság nyugalmát és megelőzzék a baleseteket.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a felelőtlen gyorshajtás veszélyezteti nemcsak a szabályszegő, hanem más közlekedők életét és testi épségét is. A rendőrség óva int minden járművezetőt a felelőtlen magatartástól, és arra kéri őket, hogy tartsák be maradéktalanul a közlekedési szabályokat.