Ékszerek zálogba adásával vádolnak egy győri jósnőt

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki jóslás közben azt ígérte, hogy megtisztítja a sértett ékszereit a rontástól, de ehelyett zálogba adta azokat.

A vádirat szerint a 52 éves vádlott 2023 decemberében egy győri bevásárlóközpontban megkereste a sértettet, és jóslást ajánlott neki. A jóslás során azt állította, hogy a sértett arany karkötőjén és gyűrűjén rontás van, amit ő képes eltávolítani. A sértett ezután átadta a vádlottnak a 165.000 forint értékű ékszereket azzal a feltétellel, hogy azokat másnap visszakapja.

A jósnő azonban nem tartotta be ígéretét, hanem a találkozót követően rövid időn belül, mindössze húsz perccel később, a bevásárlóközpontban található zálogházban zálogba adta a drágaköveket. A Győri Rendőrkapitányság rendőrei által végzett nyomozás során az ékszereket lefoglalták a zálogháznál, és visszajuttatták a sértettnek, így a kár megtérült, és a sértett anyagi kár nélkül megúszta az esetet.

Az ügyészség a nőt kisebb kárt okozó csalással vádolja, amiért akár két év szabadságvesztés is kiszabható. A Győri Járásbíróság fogja meghozni az érdemi döntést az ügyben.