GYES-en lévő nőt csaptak be, majdnem kétmillió forintot veszített

Közel kétmillió forintot veszített egy 36 éves, GYES-en lévő nő, aki egy álláshirdetésre jelentkezett, és pénzt utalt az ígért munkavégzésért – figyelmeztet a rendőrség.

A nő egy közösségi médiában megjelent hirdetésre jelentkezett, amelyben munkát ajánlottak, és a hirdetésben szereplő személy profilját valósnak vélte. Az üzenetekben kapott utasítások szerint egy online áruházból kellett rendelnie, és teljesítményarányos bérezést ígértek neki. A munkát elvégezte, de a továbblépéshez különböző számlákra utalásokat kértek tőle, amelyeket állítólag később a jutalékkal együtt visszakapott volna.

A gyanú akkor merült fel benne, amikor már közel kétmillió forintot utalt el. A pénz visszakérését követően nem csak, hogy nem kapták meg, hanem azzal fenyegették, hogy ha idő előtt ki akar szállni, akkor 1 millió forint kötbért kell fizetnie.

A csalás áldozata végül feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a közösségi oldalakon megjelenő, könnyű pénzkereseti lehetőséget ígérő hirdetések gyakran csalók művei, és senki nem garantálja azok valóságtartalmát. A rendőrség kiemeli: ha munkavállalóként fizetnie kell, az biztos jele annak, hogy csalókkal áll szemben, és ilyen esetekben semmiképpen ne utaljon pénzt.