Új hiba a YouTube-on az AdBlock használóknál

A YouTube és a reklámblokkolók közötti harc új szintre lépett, egy friss hiba miatt, amely az AdBlock felhasználókat érinti: a videók idővonalán bárhová kattintanak, a videó egyből a végére ugrik, jelentette a 9to5Google.

A jelenség kizárólag azoknál a felhasználóknál figyelhető meg, akik hirdetésblokkolót használnak. Amennyiben a blokkoló inaktív, a YouTube minden funkciója a szokásos módon működik. A probléma akkor válik zavaróvá, ha a felhasználók meg szeretnék ismételni a videót, vagy csak egyszerűen be akarnak tekerni egy másik részhez.

Sokan feltételezik, hogy a YouTube szándékosan vezette be ezt a hibát, hogy elrettentse a felhasználókat a reklámblokkolók használatától. Habár ez nem kizárt, nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a lehetőséget sem, hogy maga a hirdetésblokkoló okozza a problémát.

Korábban az év elején az AdBlock egy másik hibája miatt lassan töltődtek be a YouTube videók, és bár sokan a videómegosztó platformot hibáztatták, a jelentések szerint a mostani problémát is az AdBlock használói észlelték, más blokkoló szoftvereket használók nem tapasztaltak hasonlót.