A bajban lévő China Evergrande csoport újabb kihívásokkal néz szembe

A China Evergrande Group ingatlancég bejelentette, hogy korlátozott értékesítést tudtak csak végrehajtani, és jelentős új befektetések hiányában nem látnak lehetőséget az újraindításra. A vállalat jelenleg befektetőket keres az átszervezés elősegítése érdekében, miközben likviditása és egyéb erőforrásai szűkösek.

A cég, amely az ingatlanfejlesztés területén tevékenykedik, kedden tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy eszközeinek értékesítése csupán szerény mértékű volt. A beadványban kiemelték, hogy a magas adósságállomány és üzleti, valamint működési problémák miatt a felszámolók nem látnak lehetőséget az átszervezésre.

Az év elején hozott döntés értelmében elrendelték a világ legnagyobb adósságterhével rendelkező ingatlanfejlesztőjének, a China Evergrande-nak a felszámolását. Ez az intézkedés több mint két évvel következett be azután, hogy a cég nem tudta teljesíteni külföldi adósságait és több bírósági eljárás is zajlott ezzel kapcsolatban. A világ ekkor azt találgatta, hogy kialakul-e egy ingatlanválság a világ második legnagyobb gazdaságában.

A vállalat továbbá tájékoztatta az érintetteket arról, hogy részvényeivel történő kereskedést további közleményig felfüggesztették.