Bódi Margó és a nagymamaság örömei

Bódi Margó énekesnő öt unokájával kapcsolatosan mesélt a nagyszülőség élményeiről és a roma hagyományok fontosságáról a Meglepetés magazinnak.

Az énekesnőnek öt unokája van, a legfiatalabb négy, a legidősebb pedig huszonöt éves. Bódi Margó a roma hagyományok tiszteletben tartásának fontosságát hangsúlyozza, és arról beszélt, hogy a hajviseletük is ezt tükrözi. A hajhordás módja a roma kultúrában az életkor és a családi állapot jelzésére szolgál. "Aki még nem ment férjhez, vagy nincs párja, kiengedi a haját, ez mutatja, hogy még lány. Ha már asszonyka, akkor is leengedheti, viszont elöl össze kell fognia. Az ilyen korúaknak pedig mint én, nem illik leengedni a hajukat, ezért összekontyozva hordom" – magyarázta Bódi Margó.

Az énekesnő és férje, Gusztival együtt igyekeznek átadni a roma tradíciókat az unokáiknak, hogy azok tisztában legyenek ezekkel, még ha nem is tartják majd őket. Bódi Margó fontosnak tartja a hagyományokat, ezért nem visel térden felüli szoknyát, nadrágot és mély dekoltázsú felsőt sem.

Bódi Margó elmondta, hogy az unokák nevelésébe igyekszik nem beleszólni, inkább a szeretetet és a közös programokat helyezi előtérbe. "Olyan nagymama vagyok, aki szereti, öleli őket, elmegyek velük fagyizni, a játszótérre, és ha a kicsi Lilien azt mondja, csússzak le a csúszdán, örömmel megteszem" – mondta az énekesnő.