Bochum drámai küzdelemben maradt az élvonalban

Németországban rendkívüli fordulatot hozott a labdarúgó-bajnokság osztályozója, ahol a Bochum csapata hihetetlenül izgalmas mérkőzésen őrizte meg helyét az élvonalban.

A Bochum futballcsapata a Bundesligában maradásért vívott osztályozó mérkőzésen fordított a Fortuna Düsseldorf ellen, és tizenegyesekkel diadalmaskodott. A düsseldorfiak a párharc első felvonásában még 3–0-ra győztek idegenben, de a visszavágón a Bochum ledolgozta hátrányát, és a hosszabbítás után a büntetőpárbajban behúzta a győzelmet.

A mérkőzésen a tizenegyesek során az ötödik lövők után 4-4 állásnál a hetedik párban a japán Ucsino Takasi hibázott, ezzel a Bochum játékosai ünnepelhettek.

Az Union Berlin 2019-es sikere óta ez volt az első alkalom, hogy a Bundesligában maradásért küzdő csapat tudta megőrizni helyét az osztályozón, azóta minden évben az élvonalbeli együttesek maradtak fenn.

A 2023–2024-es szezon végén a Darmstadt és a Köln csapatai estek ki az élvonalból, míg a másodosztályból a bajnok St. Pauli és a Holstein Kiel jutott fel.

A Bochum és a Fortuna Düsseldorf közötti osztályozó visszavágójának végeredménye 0–3 lett a Bochum javára, így a párharcot 3-3-as összesítéssel, de tizenegyesekkel a Bochum nyerte meg.