Teljesen új kezdőképernyővel érkezhet az iOS 18

Az Apple a Worldwide Developer Conference keretében hamarosan bemutatja legújabb szoftveres fejlesztéseit, köztük az iOS 18-at, amely jelentős változásokat hozhat az iPhone-ok kezdőképernyőjén.

Már csak kevesebb mint két hét van hátra az idei Worldwide Developer Conference kezdetéig, ahol az Apple bemutatja az iOS 18 és további operációs rendszereinek újításait. Mark Gurman, a Bloomberg újságírója szerint az iOS kezdőképernyője minden korábbinál testreszabhatóbbá válik, az appokat például nem kell majd a bal felső sarokból kiindulva elhelyezni.

Az iOS 18-ban az alkalmazásikonokat oda helyezhetjük majd, ahova csak szeretnénk, és a mesterséges intelligencia segítségével az ikonok színét is módosíthatjuk, külső szoftverek nélkül. Ez lehetővé teszi, hogy az ikonok színe jobban illeszkedjen a háttérképhez, például az Apple Music vagy az iMessage ikonját átszínezhetjük.

Az emojik is egyedibbek lesznek

Az Apple egy olyan emojigeneráló platformon dolgozik, amely az MI segítségével képes összepárosítani meglévő emojikat, és ezekből újakat generálni. Az így létrejött emojikat az iOS 18-at futtató készülékeken gond nélkül használhatjuk majd, például iMessage-en keresztül.

Mindenhol ott lesz az MI

Az iOS 18 számos MI-alapú újítást tartalmaz majd, többek között:

  • visionOS-szerű dizájnelemek;
  • új animációk;
  • teljesen újratervezett, MI által támogatott Siri;
  • MI-támogatás az Apple Musicban, a jegyzetekben és a Safariban;
  • újabb testreszabhatósági lehetőségek a zárképernyőn;
  • további apróbb finomhangolások.

Az Apple néhány nappal ezelőtt már bejelentett néhány funkciót, amelyek biztosan megjelennek az új szoftververzióban, mint például a készülékek szemmel és hanggal történő vezérlése, valamint a fejfájást és rosszullétet csökkentő mód. A WWDC nyitóeseményét magyarországi idő szerint június 10-én, este hét órakor rendezik meg.