L'amour toujours betiltása az Oktoberfesten

A müncheni Oktoberfest szervezői bejelentették, hogy nem engedélyezik a L'amour toujours című dal lejátszását a fesztiválon, miután a dal rasszista átiratát énekelték tömegesen Németországban.

Clemens Baumgärtner, az Oktoberfest főszervezője és München munkaügyi és gazdaságfejlesztési osztályvezetője kijelentette, hogy a dal lejátszását meg fogják akadályozni a fesztiválon. Baumgärtner a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az Oktoberfest szabályzata lehetővé teszi számukra, hogy bizonyos szlogeneket és tartalmakat kizárjanak a rendezvényről.

Az intézkedésre azután került sor, hogy több német tartományban is büntetőeljárás indult a rendőrség által gyűlöletkeltés gyanújával, miután az interneten megjelent videókban a L'amour toujours dallamára rasszista szövegeket énekeltek.

A fesztivál helyszínén, a Theresienwiese-n, amelyet a helyiek csak Wiesnnek hívnak, Baumgärtner szerint nincs helye "mindenféle jobboldali baromságoknak".

Az Oktoberfest hosszú története során már 26 alkalommal maradt el különböző okokból, mint például háborúk és járványok. Az idei, 2023-as évben a 189. alkalommal kerül megrendezésre a népszerű müncheni esemény.