Az LG új antimikrobiális üvegporától a tisztább használati tárgyak felé

Az LG Electronics új fejlesztésű antimikrobiális üvegporát, a PuroTec-et mutatta be, amely forradalmasíthatja a használati tárgyak higiénikus borítását.

Az LG PuroTec nevű terméke gombásodásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a mikroorganizmusok elterjedését és az ezzel járó szagokat. Az üvegport különböző anyagokba, mint például műanyagok, festékek és gumi, lehet belekeverni, így széleskörű felhasználása várható. A PuroTec kémiai stabilitása és hőingadozásokkal szembeni ellenállása mellett nem színeződik el, ami hosszú távú antimikrobiális védelmet biztosít.

A mobiltelefonok és egyéb használati tárgyak gyakran szennyeződnek kórokozókkal, amelyek száma meghaladhatja akár a WC-ülőkékét is. Az antimikrobiális anyagok alkalmazása ezért jelentős előrelépést jelenthet a higiénia terén.

Az LG már 1996 óta foglalkozik az antimikrobiális üvegpor fejlesztésével, és jelenleg 219 szabadalommal rendelkezik ezen a területen. A vállalat a dél-koreai Changwonban lévő LG Smart Parkban gyártja az anyagot, éves termelési kapacitása eléri a 4500 tonnát. Az üvegpor értékesítését az ázsiai piacokon kezdik meg, elsősorban Kínában, Vietnámban és Indiában, ahol az LG éves szinten több mint 700 százalékos forgalomnövekedést vár.

Az anyagtudomány fejlődése lehetővé teszi, hogy az antimikrobiális üvegport felhasználják elektronikai eszközök borításának gyártásához, ami különösen fontos lehet az egészségügyi védekezés szempontjából, például járványok idején. Az LG tervei szerint bővíteni kívánja a fejlett anyagokkal foglalkozó üzletágát, és nemzetközi kiállításokon mutatja be a PuroTec-et a potenciális globális ügyfeleknek. A termék már elnyerte az „Év Innovációja” díjat a Chinaplas kiállításon Sanghajban, és bemutatkozott a National Plastics Exposition (NPE) kiállításon Orlandóban is.