Ekkor érkezik a mozikba az Így neveld a sárkányodat élőszereplős változata

A Universal Pictures és a Dreamworks bejelentette, hogy az Így neveld a sárkányodat animációs filmjük élőszereplős változatát 2025. június 13-án mutatják be a mozikban.

A stúdió nem rettent vissza a korábbi élőszereplős adaptációk körüli negatív visszhangoktól, mint például A kis hableány és az Aladdin esetében tapasztaltak. Ehelyett határozottan állítják, hogy az élőszereplős változat hű marad az animációs film történetéhez, és ennek érdekében több alkotót is meghívtak az eredeti filmből, hogy a mostani produkcióban is közreműködjenek.

Az eredeti trilógia rendezője, Dean DeBlois ismét a rendezői székbe ül, és Gerard Butler, aki korábban Pléhpofa karakterét szinkronizálta, most élőszereplőként tér vissza a viking vezér szerepében.

A fiatal színész, Mason Thames, aki a Fekete telefon című filmből lehet ismerős, Hablaty karakterét fogja alakítani, míg Astrid szerepében Nico Parker látható lesz, akit az élőszereplős Dumbó filmből ismerhet a közönség. Emellett Nick Frost, az angol humorista színész is csatlakozik a szereplőgárdához.

Dean DeBlois egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg, hogy 85 napos kemény munka után befejezték a felvételeket Észak-Írországban. Most kezdődik a produkció legnehezebb része, ahol az animációs elemeket kell összeilleszteniük a valós felvételekkel.