A Nintendo Game Boy újra divatban Japánban

35 év után ismét felkapottá vált a Nintendo Game Boy Japánban, ahol még a nem működő példányokat is magas áron keresik. A nyolcbites kézi videójáték-konzol, amely 1989 tavaszán jelent meg, jelentős hatást gyakorolt a játékiparra, és most újra népszerűségnek örvend. Tokió műszaki boltjairól ismert bevásárlónegyedében meglepően magas áron árulják a készülékeket, amelyek iránt nagy az érdeklődés.

Egy átlátszó, működő Game Boyért, dobozával és használati utasítással együtt, akár 80 ezer forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek, míg a hibás sorokkal rendelkező LCD-képernyős színes Game Boyokért 56 ezer forintot kérhetnek. Még a hibás, vagy alig működő Game Boyok is magas áron kelnek el, például egy elemtartójában „rejtélyes folyadékot” tartalmazó példányért 34 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek.

Az üzletek eladói szerint első generációs Game Boy Advance konzolok iránt is nagy az érdeklődés, és még azok a Game Boyok is gyorsan fogynak, amelyekből hiányzik néhány alkatrész. A külföldi turisták visszatérése a Covid után és a gyengébb japán jen is hozzájárulhat a kereslet növekedéséhez, hiszen a turisták szívesen költenek arra, hogy a Nintendo kézikonzol történetének egy darabját megvásárolják.

A módosított Game Boy konzolok piaca is bővül, és bár sok új alkatrészt gyártanak hozzá, a moddereknek mégis szükségük van a „nyers” konzolra a munkájukhoz.