A Concorde szerint érdemes vásárolni a Wizz Air részvényeit

A Concorde nem módosította a Wizz Air részvényeire vonatkozó célárát és ajánlását a légitársaság negyedéves jelentése után, továbbra is vételre ajánlja a papírokat 33 fontos célárral, ami 52 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.

A Wizz Air a piaci várakozásokat felülmúló bevételt és profitot jelentett az első negyedévre, bár ez nem a jelentősen javuló operáció, hanem inkább a pozitív egyszeri tételek eredménye. A menedzsment a 2025-ös évre 500-600 millió euró közötti nettó profitot vár, ami valamivel optimistább a piaci konszenzusnál.

A légitársaság jegybevételei magas egyszámjegyű növekedést mutathatnak, amit részben az izraeli járatok várható visszatérésével magyaráznak, melyek a közel-keleti feszültségek miatt korábban jelentős bevételkiesést okoztak.

A Wizz Air kapacitás terén idén nem tervez növekedést, de a következő évben a hajtóműproblémák megoldása után a szokásos 20 százalékos kapacitásnövekedés folytatódhat. A menedzsment szerint az átlagos töltöttség 92 százalékra javulhat, ami majdnem 2 százalékpontos javulást jelentene éves szinten. A nem üzemanyagjellegű költségek növekedése és az effektív adókulcs emelkedése ellenére a Concorde csupán 1 százalékkal csökkentette a nettó profit várakozását a magasabb bevételi előrejelzések miatt.

A Concorde elemzője szerint az eladósodottság továbbra is aggodalomra adhat okot a befektetők körében, ami a részvények alulteljesítését magyarázhatja. A nettó adósság az EBITDA négyzetes volt március végén, de a készpénzállomány és a rövid lejáratú betétek jelentős összege, valamint a várható eredményjavulás a likviditás növekedését vetíti előre.

A részvények jelenleg jelentős diszkonton kereskednek, az előre tekintő P/E 5,9-szeres, az EV/EBITDA pedig 4,7-szeres szorzóval, ami érdemben alacsonyabb a saját historikus árazásukhoz és a szektortársak jelenlegi értékeltségéhez képest.