Új útellenőri járművek az autópályákon

A MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bejelentette, hogy 22 új útellenőri autót állítottak forgalomba a hazai autópályákon, melyeket kamerákkal szereltek fel.

Az új járművek mind elől, mind hátul kamerákkal vannak felszerelve, amelyek a közlekedési helyzeteket rögzítik. A cég Facebook-oldalán közzétett információk szerint a kamerás autók bevezetése egy tavaly augusztusban indult kísérleti projekt keretében történt, amikor is néhány járművet láttak el menetrögzítő kamerákkal és ezt matricákkal is jelezték.

A tapasztalatok szerint a kamerás járművek láttán a sofőrök lassítanak, és ezek a járművek eddig balesetmentesek voltak. Ezenfelül a járművek fényvisszaverő matricákkal is el vannak látva, hogy a lehető legnagyobb felületen biztosítsák a láthatóságot, és a vállalat továbbra is azt kéri a közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek az úton dolgozó munkatársaira.

A MKIF további tervei között szerepel, hogy 2024-ben több ütemben bővítik a mérnökségi flottákat. Az új eszközök között brigádszállítók, művezetői- és útellenőri autók, nehéz tehergépjárművek, valamint darus teherautók is helyet kapnak.