Amerikai férfi szánkázott le egy kanyon oldalán

Egy 19 éves amerikai férfi viszonylag szerencsésen megúszta a balesetét, miután Washington állam egyik kanyonjában megcsúszott és több mint 120 métert csúszott le a meredek falon.

A baleset a High Steel Bridge, az egyik legmagasabb amerikai vasúti híd környékén történt, ahol a férfi túrázott. Az Olympic nemzeti parkot és a Skokomish folyót átszelő acélhíd eredetileg vasúti összekötőnek épült a húszas években, majd a hatvanas években autópályává alakították, és a kanyonban található esőerdő népszerű túraútvonalakat kínál. Matthew Wealander helyi tűzoltóparancsnok elmondása szerint a férfi egy hivatalosan nem kijelölt, de sok ember által használt vízmosáson ereszkedett lefelé, amikor elesett és a kanyon mélyén lévő Skokomish folyónál állt meg.

A tűzoltók a High Steel Bridge-re rögzített kötél segítségével mentették ki a fiút, aki csupán kisebb sérüléseket szenvedett. Wealander szerint a férfi hihetetlenül szerencsés, hogy életben maradt. A Mason megyei seriff hivatala fotókat tett közzé a mentéséről.

A hatóságok figyelmeztetik az embereket, hogy kerüljék a túrázást a környéken, mivel az veszélyes lehet mind a sétálókra, mind a mentőcsapatokra. Évente többen halnak meg itt, és előfordult már öngyilkosság is a hídnál. A területen évente több halálesetet és öngyilkosságot jelentenek, és a hatóságok továbbra is kérik az arra túrázókat, hogy tartózkodjanak a lezárt, veszélyes ösvényektől.

Egy résztvevő rendőr szerint bár vannak figyelmeztető táblák, ezeket gyakran figyelmen kívül hagyják, ami tovább növeli a veszélyeket. A hatóságok emlékeztetnek mindenkit, hogy a környék veszélyes, és évente öt-tíz ember veszti életét itt, néhányan öngyilkosság miatt.