"Csak úgy repkedtek a táblák és a talpak" - döbbenetes, mit művelnek a figyelmetlen autósok az M0-son: videó

Videóban örökítették meg, hogy a figyelmetlen sofőrök hogyan tarolnak le összesen 100 terelőtáblát az M0-s autóúton, ami komoly veszélyforrást jelentett a többi közlekedő és a munkaterületen dolgozók számára.

A Magyar Közút munkatársai beszámolója szerint voltak napok, amikor többször is újra kellett építeni a terelést, amely a 6-os úti felhajtónál segítette a forgalom biztonságos beilleszkedését az M0-s autóútra áprilisban. A közösségi médiában közzétett posztjukban kiemelték, hogy a terelőtáblák és talpak "csak úgy repkedtek", és a felvételeken egyértelműen látszik, hogy a sofőrök figyelmetlensége okozta a baleseteket.

A Közút szerint egyetlen táblát letaroló sofőr sem állt meg a baleset után, így tovább növelve a helyzet veszélyességét. A munkálatok során végzett rézsűhelyreállítás miatt a gyorsítósávot lezárták, és a külső sávot használva, lefúrt terelőelemekkel védve terelték a forgalmat a 6-os főútról az M0-s autóútra.

A videók tanúsága szerint a terelés újraépítése közben is több veszélyes helyzet adódott, amikor a járművezetők túl korán próbáltak besorolni az autóútra. A Magyar Közút által közölt információk szerint a károk összességében majdnem kétmillió forintot tettek ki.

A Magyar Közút kéri a sofőröket, hogy figyeljék az előjelzéseket és ideiglenes táblákat, és vezessenek óvatosan és koncentráltan a munkaterületek közelében.