Sevillai sikerrel búcsúzott Xavi a Barcelona kispadjáról

A második helyen végző és vezetőedzőjét, Xavit menesztő FC Barcelona a Sevilla otthonában aratott 2–1-es sikerrel zárta a spanyol labdarúgó La Liga 2023/24-es idényét, vasárnap este.

A vendégek Robert Lewandowski találatával szereztek vezetést az első negyedóra végén, erre még Jusszuf en-Nesziri felelt, de az 59. percben Fermín López visszavette az előnyt, amit már nem engedett ki a kezéből a gárda.

La Liga, 38. (utolsó) forduló:

A Sevilla-FC Barcelona mérkőzés mellett több találkozót is játszottak a hétvégén. Szombaton Osasuna és Villarreal 1-1-es döntetlent játszott, az Atlético Madrid 2-0-ra győzött a Real Sociedad otthonában, az Almería pedig 6-1-re kiütötte a Cádiz csapatát. A Rayo Vallecano 0-1-re kapott ki az Athletic Bilbao-tól, míg a Real Madrid és a Real Betis összecsapása góltalan döntetlennel zárult. Pénteken a Girona 7-0-ra verte a Granadát.

A végeredmény:

A bajnokság végén a Real Madrid 95 ponttal zárta az élen a táblázatot, így ők lettek a bajnokok és biztosították a Bajnokok Ligája indulást. A második helyen a Barcelona végzett 85 ponttal, szintén BL-indulóként. A Girona a harmadik helyen végzett 81 ponttal, míg a negyedik Atlético Madrid 76 pontot gyűjtött, mindkét csapat szintén a BL-ben indulhat. Az ötödik helyen az Athletic Bilbao (68 pont), a hatodik helyen a Real Sociedad (60 pont) végzett, mindkettő az Európa-ligában indulhat. A hetedik helyen a Real Betis (57 pont) végzett, így ők a Konferencia-ligában képviselhetik Spanyolországot. A kieső csapatok között találjuk a Cádizt (33 pont), az Almeríát (21 pont) és a Granadát (21 pont).

(Borítókép: DAX Images/NurPhoto via Getty Images)