Visszafordult a WizzAir Budapestről Dubajba tartó járata

Törökország felett fordult vissza a WizzAir Budapestről Dubajba tartó járata, és emiatt a visszaútra tervezett járatot is törölték, ami mintegy 250 embert érinthet.

Hétfő délután a WizzAir W62497-es számú járata, amely Budapestről Dubajba tartott, váratlanul visszafordult, és az Index információi szerint 17 óra 24 perckor már földet is ért Budapesten. A radarbox.com adatai alapján a gép Törökország felett döntött a visszafordulás mellett.

Az esti, Dubajból Budapestre tervezett W62498-as számú járatot is törölték, ami a flightradar24.com információi szerint érinteni fogja azokat az utasokat, akiknek eredetileg ezzel a géppel kellett volna visszarepülniük. Az érintett utasok száma körülbelül 250 lehet.

A WizzAir hivatalosan megerősítette, hogy a járat technikai probléma miatt fordult vissza az induló repülőtérre. A hiba kivizsgálását és a szükséges javításokat a Wizz Air szakemberei azonnal megkezdték. A légitársaság azon érintett utasok számára, akik ezt igényelték, szállást biztosított, illetve felajánlotta számukra az ingyenes átfoglalást, a 100 százalékos készpénz-visszatérítést vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának WIZZ-kreditben való jóváírását.

A Wizz Air a foglaláskor megadott e-mailben és SMS-ben értesítette az érintett utasokat. Azok az utasok, akik nem közvetlenül a Wizz Air oldalán vásárolták a repülőjegyet, hanem például egy online utazási irodában, csoportos utakat szervező cégnél vagy egy árösszehasonlító oldalon keresztül, előfordulhat, hogy késve vagy egyáltalán nem kapták meg a megfelelő tájékoztatást. Ők a Wizz Air weboldalán, az applikációban vagy az ügyfélszolgálat telefonszámán érdeklődhetnek. A légitársaság ezúton is szeretne elnézést kérni minden érintettől a kellemetlenségért és hangsúlyozza, hogy számára továbbra is utasai és munkatársai biztonsága a legfontosabb.

A légitársaságnak korábban küldött kérdéseinkre választ kaptunk, így a cikk frissítésre került a WizzAir hivatalos közleményével. Az eset magyarázatát a technikai probléma adja meg.