Megölték Vojin Mijatović bosnyák miniszter öccsét Belgrádban

Vasárnap tragikus esemény történt Belgrádban, ahol megölték Vojin Mijatović, a Bosznia-hercegovinai Föderáció miniszterelnök-helyettesének és fejlesztési miniszterének öccsét, Djordjét egy parkban.

A szerb fővárosban történt támadás során Djordjére ismeretlen személyek vagy személycsoportok támadtak rá. A férfi a fia kérésére ment le a lakásából egy közeli játszótérre, mert a fiú azt mondta, fiatalok zaklatják, elvették a labdáját, nem hagyják játszani. Mivel hosszabb idő után sem tért haza, felesége a keresésére indult, és összeverve találta meg a lépcsőházban.

Ivica Dacic, Szerbia belügyminisztere beszámolt arról, hogy a rendőrséget kora este értesítették az eseményről. A helyszínen Djordjét és feleségét találták meg, akiket azonnal kórházba szállítottak. Sajnos a férfi a kórházba szállítást követően nem sokkal életét vesztette.

Szemtanúk szerint a férfit két fiatalabb férfi verte meg, akiket a rendőrség még nem azonosított, de a nyomozás megkezdődött. A hatóságok szerint a támadás valószínűleg nem politikai indíttatású volt, azonban a nyomozás még folyamatban van. Vojin Mijatović, a meggyilkolt férfi testvére, a Facebookon fejezte ki fájdalmát és döbbenetét, mondván, hogy a történtekre nincsen értelmes magyarázat, és köszönetet mondott mindenkinek a támogató üzenetekért. Hozzátette: „Vigyázzatok magatokra és a körülöttetek lévőkre”. A miniszter a Facebookon közzétett bejegyzésében pár órával ezelőtt így búcsúzott: "utazz, bátyám, egy szebb helyre".

A szerbek és a bosnyákok közt a srebrenicai népirtás emlékezete miatt voltak konfliktusok a közelmúltban, de jelen eset kapcsán a hatóságok nem feltételezik politikai indíttatást.