Ez a háború és béke már nem az a Háború és béke, de ez is az oroszokról szól

Jó reggelt! Már csak 13-at kell aludni, és az urnákhoz járulhat a magyar nép okos gyülekezete. Főleg erről, de az nem csak erről szóltak a hétvége cikkei.

A hétvége cikkei számos témát érintettek, többek között a magyarországi választási kampányt és a nemzetközi politikai eseményeket. Orbán Viktor miniszterelnök Hódmezővásárhelyen tartott beszédében kijelentette, hogy most kezdődik az igazi kampány, és céljuk a 2 millió törzsszavazó megszólítása az utolsó hétben. A magyar ellenzék vezetője, Márki-Zay Péter Hatvanpusztán járt, ahol a felcsúti kisvasutat is kipróbálta, és Bicskén beszédet mondott, ahol Mészáros Lőrinc gazdagodását gyanúsnak nevezte.

Rovó Attila újságíró véleménycikkében azt fejtegette, hogy Orbán kampánya a háború-béke tematikára szűkült le, és a választásokat felhatalmazásként tekintik majd az orosz érdekeknek megfelelő politika folytatására. A Fidesz kampányában a háborús plakátok után a békés üzenetek kerültek előtérbe, és Orbán Viktor összeesküvés-elméletekbe kezdett bele.

A szórakoztatóipar terén is történtek események; Gazda Albert a prágai jégkorong-világbajnokságról számolt be, Uj Péter pedig az Azahriah-koncertről írt riportot. A magyar éjszakai életben Czinkóczi Sándor a közösségi média és a bokszolás alvilágáról tudósított, ahol a fenyegetések is reklámként funkcionálnak.

Petőfi Sándor szűk kétszáz évvel ezelőtt írt versében Orbán Viktorról emlékezett meg, amit Kádár János szelleme közvetített az utókornak, legalábbis ha a nap legjobb felszólalójának hinni lehet. A Munkásőr Emléktársaság Kádár János születésnapján tartott megemlékezést.

A nemzetközi jog terén fontos fejlemények történtek, a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze nemzetközi elfogatóparancsot kért Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőre és a Hamász vezetőire. A barátságok törékenységét és az elfogatóparancsok realitását szakértők segítségével elemeztük.

: article-1