Újraindult a mellkassebészet a Győri Petz Aladár Kórházban

Hosszabb szünet után újra biztosított a Győr-Moson-Sopron Megyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban az akut mellkassebészeti ellátás.

Hétfőn visszatért a normális működésre a Győr-Moson-Sopron Megyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház mellkassebészeti részlege. A kórház kommunikációs csoportja válaszában jelezte, hogy május 27-től ismét zavartalan az ellátás a Mellkassebészeti Részlegen.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ határozata alapján szerda óta nem volt elérhető az akut mellkassebészeti ellátás az intézményben, ami kapcsán a kórházat vasárnap keresték meg kérdésekkel.

A kórház azonban nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mi okozta a szolgáltatás napokig tartó szünetelését, és hány beteget érintett ez a helyzet.

Az ellátás szünetelése alatt a sürgős mellkassebészeti beavatkozásra szoruló betegeket Budapestre vagy Szombathelyre kellett szállítani. Kunetz Zsombor orvos szerint ezáltal csökkentek a betegek túlélési esélyei, mivel az ilyen típusú beavatkozásoknál kritikus a gyors és szakszerű ellátás.