Újpest FC vezetőedző váltás

Az Újpest FC bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Mészöly Géza vezetőedző szerződését, amely június 30-án jár le. A klub köszönetet mondott neki azért, hogy a csapatot a bajnokságban a 10. helyen tartotta meg ebben a szezonban.

Mészöly Géza, aki három és fél hónapja vette át az Újpest FC irányítását, távozik a klubtól szerződése lejárta után. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) korábban 1+2 hónapra felfüggesztette rasszista megjegyzései miatt egy nigériai játékosra vonatkozóan, de a felfüggesztést később jelentősen csökkentették, pontosabban fél évre felfüggesztették a második és harmadik hónap végrehajtását.

Mészöly a csapatot 2004-ben vette át először, két ezüstérmet nyerve, majd 2010 ápriljától 2011 augusztusáig volt a csapat edzője egy második időszakban. Idén február közepén került ismét a kispadra, és azóta 5 győzelmet, 1 döntetlent és 8 vereséget könyvelhetett el a csapat. Az Újpest FC a Magyar Kupából a Paksi FC elleni hosszabbítás után esett ki.

A klub Facebook-oldalán és közleményében kijelentette, hogy Mészöly nehéz helyzetben vette át a csapatot, de teljesítette a feladatait, és örökké része marad az Újpest családnak. Az Újpest FC változásokon megy keresztül, amelyek az új vezetőedző kinevezésével kezdődnek. A klub a legjobbakat kívánja a nemrég fegyelmi eljárás alá vont vezetőedzőnek, és búcsújukban hangsúlyozzák, hogy "Örökké az Újpest-család tagja marad, egy közülünk, akinek nem kívánhatunk mást a jövőben, csak a legjobbat – mind a pályán és azon kívül is".