"Mindenkinek remegett a lába" - mi történt Magyar Péter gyűlése után a tatabányai kávézóban?

Az egész város felbolydult, amikor Magyar Péter múlt pénteken Tatabányára látogatott, és a politikai diszkrimináció, lincselés, garázdaság hírei kezdtek terjedni.

A Turul Cafe & Étterem, melynek neve az emlékműről származik, a város egyik központi helyén található, és elegáns megjelenésével vonzza a vendégeket. Magyar Péter aktivistáinak állítólagos kitiltása után a helyszín a figyelem középpontjába került. Magyar Péter a gyűlés után a kávézó felé vette az irányt, szimpatizánsaival együtt, hogy tiltakozzanak az aktivisták kitiltása miatt.

Boczonádi János, a kávézó üzemeltetője tagadja, hogy tudna a TISZA pártnak kitűzőjéről, és azt állítja, hogy a történtek mindenkit megviseltek. A tulajdonos és kollégái a nyitástól kezdve együtt voltak, és a pénteki események során tapasztalt agresszió miatt aggódtak.

Boczonádi szerint a kávézóban nem történt politikai diszkrimináció, és mindenkit szívesen látnak, párthovatartozástól függetlenül. Az üzletember elmondása szerint a teraszon már minden hely foglalt volt, amikor az aktivisták megérkeztek, de a benti asztalokat felajánlották nekik, amit azonban nem fogadtak el.

A tulajdonos azt is hozzátette, hogy nem párttag, és nem jár pártrendezvényekre, így sem a Fideszre, sem a DK-ra nem vonatkozik ez. A kávézója internetes lejáratása és a támadások ellen humorral próbálnak védekezni.

Az üvegfal repedésével kapcsolatban Boczonádi nem tesz feljelentést, mivel nehéz bizonyítani, hogy az incidens során történt. Tényi István azonban garázdaság gyanújára hivatkozva megtette ezt.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy vizsgálják az esetet, és az ingatlant tulajdonló önkormányzat is vizsgálja az üvegfalban keletkezett kár mértékét.

Magyar Péter szerint a tulajdonos hazugságokat terjeszt, és állítja, hogy sem lincshangulat, sem az üvegfal repedése nem történt meg.

A tatabányaiak véleménye megosztott a történtekkel kapcsolatban, és sokan a kampányhajrához kötik a felfokozott érzelmeket. Ilyés Tamás szerint mindenki a saját nézőpontját mutatja meg, míg egy idős néni sajnálja, hogy rossz képet festenek a városról. Varga Béláné szerint a gyűlés nyugodt volt, és nem érti a lincshangulatról szóló beszámolókat. Szűcs Judit pedig azt mondja, hogy a kampány miatt lehet feszültebb a légkör.