Donald Trump: „Radikális forradalom” Amerikában, amit ő le fog verni

Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje, gazdag donoroknak tartott zártkörű beszélgetésen kijelentette, hogy amennyiben újra megválasztják, le fogja verni az Amerikában zajló palesztinpárti tüntetéseket.

Trump a találkozón viccelődve megjegyezte, hogy „a zsidó barátaim 98 százaléka” jelen van, és kifejtette erősen Izrael-párti, valamint palesztinellenes álláspontját. Az Egyesült Államok egyetemi campusain zajló palesztinpárti tüntetésekkel kapcsolatban kifejtette, hogy újraválasztása esetén a tüntetéseken részt vevő külföldi hallgatókat kiutasítaná az országból.

Egyik donor panaszára reagálva, miszerint a tüntető hallgatók és professzorok később hatalmi pozíciókat tölthetnek be, Trump „radikális forradalomnak” nevezte a helyzetet, és megígérte, hogy hatalomra kerülése esetén le fogja verni a mozgalmat. Azt is hozzátette, hogy ezzel a lépéssel akár 25-30 évvel is visszavetheti a mozgalmat.

A volt elnök a gázai konfliktus kapcsán kijelentette, hogy támogatja Izrael jogát a „terrorellenes háborúra”. Azonban Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök nevét nem említette, akivel kapcsolatban neheztelése van, miután Netanjahu elismerte Joe Biden 2020-as győzelmét.