Súlyos autóbuszbaleset történt Törökországban

Törökországban vasárnap súlyos autóbuszbaleset rázta meg az országot, amelyben legalább 10 ember életét vesztette és több mint három tucatnyian megsérültek.

Egy Diyarbakir városából Adanába tartó személyszállító autóbusz Mersin tartomány Tarsus körzetének Yenice Mahallesi településén ütközött össze két személygépkocsival és egy teherautóval. A tragikus esemény következtében legalább 10 személy vesztette életét, továbbá 39-en szenvedtek sérüléseket. Az incidens részleteiről Ali Hamza Pehlivan tartományi kormányzó számolt be, aki egyben részvétét is kifejezte az áldozatok családjainak, és mielőbbi gyógyulást kívánt a sérülteknek.

A Mirror szerint a mentőszolgálat azonnal a helyszínre sietett, de rendőrök és tűzoltók is érkeztek, miután az autóbusz a vasárnap este kialakult heves esőzések miatt átcsúszott a szemközti sávba, és ott történt az incidens. A hatóságok megerősítették, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.

A sérülteket egy közeli kórházba szállították, akik közül nyolcan súlyos állapotban vannak – jelentette az Anadolu török hírügynökség. A távolsági buszon, amely a délkeleti Diyarbakir városából az ország déli részén fekvő Adanába tartott, 28 ember utazott.

"Kívánom Isten kegyelmét a balesetben életüket vesztett polgárainknak, türelmet a családjaiknak és sürgős gyógyulást a sérültjeinknek. Részvétem nemzetünknek" – fűzte hozzá bejegyzéséhez Ali Yerlikaya.