Nagy értékű lopás Sopronban: 53 parfüm tűnt el egy drogériából

Két nő és egy férfi ellen emelt vádat a Soproni Járási Ügyészség, miután 53 darab parfümöt tulajdonítottak el egy soproni drogériából, összesen 1,854,800 forint értékben. A vádirat szerint a három személy 2023 februárjában érkezett meg külön-külön az üzletbe.

A két nő a boltban tartózkodásuk alatt összesen 53 parfümöt helyezett a kosarába, majd ezeket figyelmesen az üzlet kameráit kerülve papírszatyrokba csomagolták és táskáikba rejtették. Az üzletből először a két nő távozott egymás után, majd a férfi követte őket, aki kicsit lemaradva hagyta el az áruházat.

A férfi távozása során a kijáratnál lévő biztonsági kapu csipogni kezdett, erre ő visszalépett és azt állította, hogy a rajta lévő cipő lehet az oka a riasztásnak, mivel az új és emiatt csipoghatott be. Az üzletnek okozott kár nem térült meg, és a trió tagjai akár három év börtönt is kaphatnak.

Az egyik nőt és a férfit hozzátartozói kapcsolat fűzi egymáshoz, ami további részletként került elő a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség közleményéből. A lopást az üzlet térfigyelő kamerái örökítették meg.