Vége a vitának: békét kötött a TV2 és Horváth Tamás

Közel négy évig tartó jogi huzavona után megegyezés született a TV2 és Horváth Tamás között. A népszerű énekes és a kereskedelmi csatorna közötti ügyvédi levelezés a Dancing with the Stars első évadával kezdődött, és több millió forintos tétje volt a vitának.

A Blikk információi szerint a konfliktus akkor robbant ki, amikor Horváth Tamás nem kapta meg teljes gázsiját, míg a TV2 szerint az énekes a műsorból való kiszállással és azzal, hogy a közösségi oldalán kommunikálta ezt, szerződést szegett. A vitát 2020. novemberében élezte ki, amikor Tamás egy balesetre hivatkozva nem jelent meg a táncos műsor hetedik élő adásában, és ezt a TV2 engedélye nélkül közölte a közösségi médiában.

Egy a produkcióval dolgozó bennfentes szerint az incidens előtt már voltak feszültségek, és a kamerapróbán újabb incidens történt, amikor mentőt kellett hívni az énekeshez. A TV2 a versenyből való kiszállást követően szerződésszegésként értékelte, ami általában kötbér fizetését vonja maga után.

A bennfentes információi szerint a TV2 és Horváth Tamás közötti egyezkedés a háttérben folytatódott, mivel az énekes szerette volna megkapni a gázsiját, a csatorna pedig közel tízmillió forintos kötbért követelt. A pereskedés lehetősége is felmerült, de végül nem került sor bírósági eljárásra, és a felek megegyezésre jutottak.

A jogvita lezárását mindkét fél megerősítette, de a részletekről nem nyilatkoztak. A TV2 Sajtóosztálya annyit közölt, hogy jelenleg nincs folyamatban lévő jogvita Horváth Tamással. Az énekes pedig úgy fogalmazott, hogy a négyéves történetet egy baleset előzte meg, de szerencsére békésen sikerült megállapodniuk a TV2-vel.