Szent István II hihetetlen győzelme az aranyért

A Budapesti Labdarúgó-szövetség IV. osztályának 4. csoportjában a Szent István II csapata 17–2-re győzött, ezzel megfosztva Détári Lajos vezette Unione FC II-t a bajnoki címtől.

A hétvége lezárta a szezont a BLSZ IV. osztály 4. csoportjában, ahol a Szent István II csapata látványos győzelmet aratott, és ezzel elhappolta a bajnoki címet az Unione FC II-től. Az Unione FC II csapatát Détári Lajos irányítja, aki korábban 61 alkalommal képviselte hazánkat a magyar válogatottban.

A bajnoki címért folyó küzdelemben érdekesség, hogy a csapatok nem egy időben játszottak, ami eltér a profi ligák szokásaitól, ahol az utolsó fordulóban egy időben rendezik a meccseket, hogy mindenki egyenlő eséllyel induljon. Az Unione II pénteken 2–1-re győzte le a Lions FC-t, így a Szent István II-nek tudomása volt arról, hogy legalább 15 gólt kell szereznie a bajnoki címhez.

A Szent István II játékosai a szezon utolsó meccsén váratlanul nagyarányú győzelmet arattak, 17–2-re verték az UDSE-Gázgyár II csapatát, amely korábban átlagosan 3,5 gólt kapott meccsenként. A csapatból kiemelkedett Koncz Máté Gábor, aki 19 évesen 11 gólt szerzett ezen a mérkőzésen.

A bajnoki cím sorsa így a Szent István II csapatának káprázatos teljesítményével dőlt el, amely megmutatta, hogy a labdarúgásban néha a lehetetlen is valósággá válhat.