Such György nem indul újra a jégkorong-szövetség elnöki posztjáért

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség jelenlegi elnöke, nem kíván újra elnöki posztért indulni a három nap múlva esedékes küldöttgyűlésen. Hétfőn zárul le a második negyedéves mandátuma, és a szövetség honlapján megjelent közleményében jelezte, hogy nem áll szándékában jelöltetni magát semmilyen pozícióra.

Such György, aki az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója is, köszönetet mondott mindazoknak, akik az előző két választáskor bizalmukkal támogatták, valamint az elnökség tagjainak és munkatársainak, külön kiemelve Sipos Levente főtitkárt, aki sokat tett a magyar hoki fejlődéséért.

Az elnök utódjának egy jól működő szervezetet, sikeres nemzeti válogatottakat, több mint 4,5 milliárd forint készpénzt, 1,3 milliárd forintot meghaladó összegű megkötött tao-támogatási szerződést, valamint az elmúlt 8 évvel ezelőttinél majdnem négyszer nagyobb szövetségi vagyont hagy hátra.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban Such György beszélt arról is, hogy bár a magyar hoki sikeres, az elmúlt időszakban negatív szemlélet, mások hibáztatása, és az emberi gyarlósággal való szembesülés is jelentkezett. Megjegyezte, hogy jelenleg nem lát olyan kihívót, mint négy éve Szuper Levente volt, de említést tett egy befolyásos klubelnökről, aki a kulisszák mögött kampányol, bár konkrét nevet nem árult el.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke egy korábbi interjúban érintette a jégkorong helyzetét, és az M4 Sportnak nyilatkozva kritizálta a szövetséget, mondván, hogy az elmúlt nyolc évben nem történt előrelépés, és hogy a szövetséggel nem ápolnak jó viszonyt.